Vacatures 6KlantenserviceBlog
0
Sluiten

Dali Opticon 8 Zwart Vloerstaande luidspreker

Productomschrijving

De OPTICON 8 is het topmodel van de serie. Een rijzige vloerstaande luidspreker die gezegend is met het beste van DALI's geavanceerde technologie. Als je lucht wil verplaatsen met ultieme kracht en precisie dan is de OPTICON 8 het antwoord.

Met zijn ruime behuizing, 2 verliesarme 20-centimeter woofers met houtvezels voor het diepe laag, ondersteund door een verliesarme 16,5 centimeter woofer met houtvezels voor het middengebied en de hybride tweeter met een Soft Dome én een Ribbon-tweeter die ons handelsmerk is, weet de OPTICON 8 zelfs de grootste ruimtes met uiterst meeslepend geluid te vullen.

Dit indrukwekkende 3½-weg systeem houdt niets achter en levert pittig laag, een verfijnd middengebied en hoge tonen met een formidabele resolutie. Zo verhoogt hij de kwaliteit van elke bron en biedt prestaties die zelfs de subtielste geluiden in een opname zullen onthullen.

De OPICON 8, die net als de rest van de serie is voorzien van vergulde bi-wiring aansluitingen, is een feest van diep laag en perfectie in de midden- en hoge tonen.

SMC Soft Magnetic Compound (SMC) is een gecoat magneetgranulaat dat in elke gewenste vorm kan worden samengeperst. SMC heeft vele voordelen, en wanneer het in een magneetmotor van een luidspreker wordt gebruikt zorgt het voor een aanzienlijke vermindering van vervorming en mechanische verliezen.

SMC's unieke eigenschappen van een hoge magnetische geleiding en een zeer lage elektrische geleiding leveren een zeer goede luidsprekermagneet op, zonder de traditionele nadelen. Het resultaat is een aanzienlijk lagere kleuring van het gereproduceerde geluid.

In de magneetmotor van de OPTICON 8 is het poolstuk volledig gemaakt van SMC. Deze opmerkelijke toevoeging aan het op ferriet gebaseerde motorsysteem is van cruciaal belang voor de klankmatige prestaties van de OPTICON serie.

HYBRIDE TWEETER DALI heeft een lange en gerespecteerde traditie met het gebruik van een hybride tweeter module. Het is een combinatie van een dome tweeter en een ribbon tweeter, die samenwerken voor een verbazingwekkende weergave van de hoge frequenties, en een afstraling van hoge frequenties die beter werkt dan alle andere tweeter technologieën.

Wat ons betreft is de Hybride Tweeter Module de perfecte oplossing voor het weergeven van de hoge frequenties. Zowel de soft dome als de ribbon tweeter zijn in hun werkingsgebied vrij van artefacten - d.w.z. resonanties en pieken binnen de bandbreedte.

De Hybride Tweeter Module beschikt over een extreem gelijkmatige en brede horizontale afstraling - één van onze klankmatige kenmerken. Zelfs de kleinste details van de frontplaat van de tweeter module zijn ontworpen voor een optimale horizontale afstraling.

De Soft Dome Tweeter wordt gekarakteriseerd door een lage resonantiefrequentie, een hoge belastbaarheid en een uitzonderlijke reserve ten aanzien van hoge geluidsdrukken en extreme voor- en achterwaartse bewegingen. Rond de 2 tot 2,5 kHz - afhankelijk van het model - begint hij voorzichtig mee te spelen en mag dan vrij doorlopen tot zijn limiet in het hoog, ver voorbij de 20 kHz en zonder verdere filtering.

Hij wordt gekoeld met een zeer dunne magnetische vloeistof die een enorm hoog magnetisch verzadigingspunt heeft, voor een betere belastbaarheid. Dat zorgt ook voor een voortreffelijke controle over de beweging van de spreekspoel, zelfs bij hogere geluidsdrukken.

De ribbon tweeter heeft een breed bereik en een fantastische spreiding bij hogere frequenties. Boven de 10 kHz komt hij langzaam op en speelt volledig mee van 14 kHz tot ver voorbij 30 kHz, een eind boven het hoorbare gebied.

Doordat hij voorzien is van een eigen compartiment met verstevigingsribben, is hij afgeschermd voor de storende invloed van de woofers. De DALI ribbon tweeter is echt een meester in de horizontale verspreiding van hoge tonen, wat geweldig combineert met het unieke vermogen van de soft dome tweeter om frequenties van 2 kHz en hoger weer te geven.

WOOFER Bij het ontwerpen van de woofer voor de DALI OPTICON 8 is sterk rekening gehouden met DALI's grondbeginselen van lage verliezen, lage vervorming en weinig kleuring van het weergegeven geluid. De ideale luidspreker speelt uitsluitend wat de versterker hem heeft opgedragen, niet meer en niet minder.

Om aan die idealen te voldoen werd elk onderdeel van de OPTICON woofer zorgvuldig geselecteerd op lage verliezen. De conus is gemaakt van een mix van papierpulp en houtvezels die zeer lage oppervlakteresonanties geeft en de woofers hun karakteristieke kleur geeft. De conus eindigt in een rubberen rolrand die werd gekozen om zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan de conus vrij bewegen met zeer weinig dempende effecten, en houdt de magneetmotor van de woofer de controle over de beweging van de conus. De rubberen rolrand is bevestigd aan een aluminium chassis, dat vanwege de eigenschappen van aluminium vrijwel geen verstoring van het magnetische veld rond de magneetmotor geeft.

Specificaties

EAN
5703120108018
Fabrieksgarantie
2 jaar
Kleur
Zwart
Hoogte
1140.00 millimeter
Breedte
241.00 millimeter
Diepte
450.00 millimeter
Gewicht
34800.00 gram
Merk
Dali
Model
DALIOPTICON8BK

Toon meer

Informatie van Dali

Dali Opticon 8 Zwart Vloerstaande luidspreker
1.299,-
Dali Opticon 8 Zwart Vloerstaande luidspreker
Online uitverkocht: Zie winkelvoorraad
Toevoegen aan winkelwagen

Laatst bekeken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »