Winkelwagen Nu bestellen 0 artikelen(€ 0,00)

Volautomatische koffiemachines

Bonenmachines

U wilt graag een nieuwe bonenmachine kopen, maar er is zo veel keus dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet u allemaal op letten en welk apparaat past het best bij u? Obbink begrijpt dat het moeilijk is om een geschikte bonenmachine uit te zoeken en daarom hebben wij de voor- en nadelen op een rij gezet.

Lees meer

Volautomaat koffiemachines

Met een volautomaat bent u verzekerd van super verse koffie! Dit apparaat maalt koffiebonen om hier vervolgens koffie van te zetten. Verser kan niet! Als u vaak koffie drinkt kunt is een volautomaat koffiemachine een goede keus. In aanschaf zijn deze koffie apparaten weliswaar iets duurder, maar per kopje koffie betaalt u slechts tussen de 13 en 18 cent.

Koffiebonen

Arabica

Arabica koffie is de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie. De Arabica plant groeit op extreem grote hoogte, gemiddeld zo’n 1500 meter. De koffieplant maakt cafeïne aan om zichzelf te beschermen tegen parasieten en ziekten. Omdat de Arabica planten op extreem grote hoogte groeien, worden deze planten minder blootgesteld aan dieren en ziekten. De Arabica bonen bevatten hierdoor minder cafeïne dan de Robusta bonen. Omdat er minder cafeïne in de Arabica koffieboon zit is de smaaksamenstelling divers.

Robusta

Robusta planten groeien ook in lager gelegen gedeelten. De Robusta heeft door de stevigere weerstand ook een stevigere smaak. Robusta wordt vaak gebruikt wordt voor melkkoffie’s. Robusta koffie bevat twee keer zoveel cafeïne. Hierdoor krijgt u net dat beetje extra energie op uw werkdag voor als u dit even nodig hebt.

Koffiebonen kunnen heel goed met elkaar worden gemengd tot ontelbaar veel smaaksamenstellingen. In veel melanges worden Arabica koffiebonen en Robusta koffiebonen samengevoegd. De bonencombinatie van deze twee zeer verschillende planten is erg gewild. Zo zorgt zo’n blend voor zowel een uitgesproken smaak als een sterk en opwekkend kopje koffie.

De waterkwaliteit maakt het verschil

Koffie bestaat voor meer dan 98 procent uit water. De waterkwaliteit is dan ook van grote invloed op de kwaliteit van de koffie. Optimaal koffiewater dient vers te zijn, mineralen en zuurstof te bevatten en bovendien niet al te hard te zijn. Als de waterhardheid meer dan 10 dH (Duitse hardheid) bedraagt, hebben wij verschillende manieren om het water minder hard te maken. Indien mogelijk dient het koffiewater een lage carbonaathardheid te hebben, aangezien de carbonaathardheid een negatieve invloed op de smaak van de koffie heeft en zich als calciumcarbonaat (kalk resp. ketelsteen) afzet.

De verkoopadviseurs in onze winkel kunnen u allerlei advies geven over hoe u de waterhardheid kunt optimaliseren.

Pagina:
  1. 1
  2. 2