Winkelwagen Nu bestellen 0 artikelen(€ 0,00)

Witte chocolade cheesecake met frambozen

90 minuten voorbereidingstijd | 60 minuten bereidingstijd
Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Kom
  • Springvorm
  • Steelpan
  • Zeef
  • Fornuis
  • Keukenmachine
  • Koelkast
  • Magnetron
Ingredienten
  • Bastogne-koeken (150 gr)
  • Boter (50 gr)
  • Citroensap (2 eetl)
  • Frambozen (300 gr)
  • Fijne suiker (2 eetl)
  • Gelatine (6 bladeren)
  • Nat (200 gr)
  • Slagroom (250 ml)
  • Vanillesuiker (1 zakje)
  • Witte chocolade (200 gr)
Bereidingswijze

Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel vervolgens de bastognekoeken met de keukenmachine. Smelt de boter in de steelpan en meng de kruimels en de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met het kruimelmengsel en druk het aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Knip 3 blaadjes gelatine in stukjes en week ze in koud water. Klop met de keukenmachine in een kom de roomkaas en vanillesuiker. Breek de chocolade en smelt deze samen met 50 ml slagroom in de magnetron. Voeg de gesmolten chocolade aan de roomkaas toe en meng het tot een glad geheel. Knijp het water uit de geweekte gelatine blaadjes en voeg deze toe aan het mengsel. Blijf roeren tot alle blaadjes zijn opgelost. Als de gelatine niet oplost is het mengsel te koud. Zorg dat de kom even in heet water staat zodat de gelatine kan oplossen. Klopt de resterende slagroom stil en voeg deze lepel voor lepel aan het mengsel toe. Giet het mengsel vervolgens in de springvorm en laat deze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Garneer na het opstijven de taart met frambozen. Bestrooi de frambozen met wat poedersuiker.

Tip: Om het extra mooi te maken kan er nog geraspte chocolade over de frambozen gestrooid worden!