Wegens drukte bij de postbedrijven kan het zijn dat uw pakket vertraging heeft. Onze excuses voor het ongemak!
Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten

Alecto WS-05 - Hygrometer

Productomschrijving

De Alecto WS-05 is een analoge hygrometer waarmee je eenvoudig de luchtvochtigheid in huis meet. En een goede luchtvochtigheid is goed voor de gezondheid. De WS-05 is milieuvriendelijk, want deze werkt zonder batterijen. Ideaal voor gebruik in slaapkamer, woonkamer, kelder, tuin, badkamer, broeikas, terrarium, kantoor, etc.

Wat is een hygrometer? Zoals een thermometer de temperatuur aangeeft, meet je met een hygrometer de relatieve luchtvochtigheidsgraad. Dit kun je voor iedere gewenste ruimte binnenshuis afzonderlijk meten. Zo kun je er achter komen of, en zo ja, in welke mate, er sprake is van teveel of te weinig vocht. Een hygrometer geeft de relatieve luchtvochtigheid aan in een percentage. Een waarde tussen 40 en 60 procent is goed.

Wat is relatieve luctvochtigheidsgraad? De relatieve vochtigheid geeft de verhouding weer tussen de waterdamp die in de lucht zit ten opzichte van de hoeveelheid vocht die de lucht bij een gegeven temperatuur maximaal kan bevatten. Als de lucht bij een bepaalde omgevingstemperatuur volledig verzadigd is met waterdamp, is de relatieve vochtigheid 100%. Als de hoeveelheid vocht in de lucht vervolgens toeneemt, begint deze te condenseren.

Vocht in huis! Dagelijks komen er grote hoeveelheden water vrij binnenshuis. Alle mensen, dieren en platen produceren vocht door ademen en transpireren. Daarnaast dragen ook alledaagse activiteiten zoals koken, douchen, afwassen, wassen, dweilen een rol. Een gemiddeld huishouden van 3-4 personen geeft dagelijks gemiddeld zo'n 10 liter waterdamp af. Daarnaast kan vocht ook via de grond, kelder, kruipruimtes de woning binnenkomen.

Gezonde luchtvochtigheid Schimmels en mijten gedijen goed in vochtige ruimtes. Ook voor mensen met luchtwegklachten is een gezonde luchtvochtigheid belangrijk. Om tot een gezonde luchtvochtigheid te komen meet je de vochtigheid in diverse ruimtes. Afhankelijk van de waardes verwarm of ventileer je vervolgens om de waarden binnen de 40 tot 60% te krijgen/houden.

Specificaties

EAN
8712412578528
Fabrieksgarantie
2 jaar
Merk
Alecto
Model
WS05

Toon meer

Informatie van Alecto

Alecto WS-05 - Hygrometer
9,99
Alecto WS-05 - Hygrometer
Online uitverkocht: Zie winkelvoorraad
Toevoegen aan winkelwagen

Laatst bekeken

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »