Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten

Bosch i-DOS

Het intelligente doseersysteem waarmee je geen druppel verspilt

Een kind kan de was doen, een gezegde dat iedereen wel kent en daar is ook niet veel aan gelogen. Kleding in de trommel, wasmiddel in de lade, het juiste wasprogramma kiezen en starten maar! Toch kan het volgens Bosch nog vele malen efficiënter én makkelijker met het intelligente i-DOS systeem. Een wasmachine met i-DOS regelt hoeveel wasmiddel je moet gebruiken. Hiervoor hoeft je maar 1 keer te vullen en doseert de wasmachine 20 wasbeurten lang automatisch.

Nooit teveel of te weinig wasmiddel gebruiken
Met i-DOS gebruik je dus nooit meer teveel wasmiddel! Dat scheelt niet alleen 38% aan wasmiddel, maar ook 10 liter water per wasbeurt!Wanneer je teveel wasmiddel gebruikt moet de wasmachine namelijk met onnodig veel water spoelen en dat kost tevens natuurlijk ook meer energieverbruik! Daarbij is er ook grote kans dat er zeepresten in de kleding achterblijft, waardoor er huidirritaties kunnen ontstaan. Ook te laag doseren met wasmiddel heeft gevolgen voor jouw wasgoed. Dan kan het namelijk voorkomen dat er vlekken op de kleding achterblijven of in de kleding trekken. Zo kan er verkleuring ontstaan in de kleding maar ook onaangename geuren.. en dat willen we juist niet!

Hoe werkt zo’n i-DOS systeem nou dan?
Het systeem werkt alles uit tot in detail uit, zo heb jij nog minder omkijken naar de was! De sensoren wegen de hoeveelheid wasgoed waarbij ook de waterhardheid en de concentratie van het wasmiddel gemeten worden. Dan checkt het Auto programma om welk soort textielsoort het gaat. Vervolgend wordt dan aan de hand van het spoelwater bepaald wat de vervuilingsgraad is en dus hoeveel wasmiddel er daadwerkelijk nodig is. Het i-DOS systeem doseert dan per wasbeurt de optimale hoeveelheid wasmiddel. Zo wordt de was perfect schoon en heb je geen druppel water of wasmiddel verspilt! Goed voor de portemonnee maar zeker ook voor het milieu!

I-DOS 2.0, het nieuwe automatisch doseren
De nieuwste Bosch wasmachines zijn ook nog eens voorzien van i-DOS 2.0. Daarbij heb je nog een extra compartiment in de wasmiddellade, bijvoorbeeld om te wassen met wasmiddel én wasverzachter of twee verschillende wasmiddelen. Bekijk hieronder de verschillen tussen i-DOS 1.0 en i-DOS 2.0.

Nieuwsgierig geworden?
Bekijk hier welke i-dos wasmachines van Bosch wij aanbieden of ervaar in een van onze winkels het i-DOS compartiment!

Mocht je één keertje handmatig wasmiddel doseren is dat alsnog ook mogelijk met een i-DOS wasmachine! Het i-DOS systeem gaat namelijk van gemiddelden uit, daarom kun je ook altijd handmatig de instellingen aanpassen om de hoeveelheid wasmiddel van het i-DOS systeem eventueel te verhogen of te verlagen.

Een nieuwe Bosch i-DOS wasmachine gekocht? Op deze pagina legt Bosch perfect uit hoe jouw wasmachine de eerste keer instelt.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »