Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten

Dali OBERON ON-WALL Black Ash - Hifi speaker

Productomschrijving

De DALI OBERON ON-WALL is een slanke, discrete en verrassend krachtige on-wall luidspreker die DALI's unieke on-wall basreflex systeem gebruikt. Er zitten een oversized 29 millimeter ultra-lichtgewicht soft dome tweeter en een 13 centimeter houtvezel woofer met SMC technologie in, en het unieke, naar beneden gerichte basreflex systeem dat door DALI is geperfectioneerd. Hij combineert technologieën die een luidspreker mogelijk maken die - ondanks zijn compacte afmeting - als een veel groter model klinkt. Hierdoor is hij de perfecte keuze voor zowel stereo- als surround-systemen.

De OBERON ON-WALL is een krachtige on-wall luidspreker met een slank en discreet design. Door een combinatie van technologieën geeft deze on-wall luidspreker, ondanks zijn compacte afmeting, geluid weer als een veel groter model. Door zijn slanke design is hij gemakkelijk in elke ruimte te plaatsen.

We hebben de beste elementen van onze bestaande luidsprekers in de OBERON ON-WALL samengebracht, waardoor hij uitstekend presteert op het gebied van geluidskwaliteit, uiterlijk en veelzijdigheid. In de OBERON ON-WALL zitten een oversized 29 millimeter ultra-lichtgewicht soft dome tweeter en een 13 centimeter houtvezel woofer met SMC technologie - die wordt ondersteund door een uniek, naar beneden gericht basreflex ontwerp, waardoor de OBERON ON-WALL de muur gebruikt om de laagweergave te ondersteunen. Hierdoor is hij de perfecte keuze voor zowel stereo- als surround-systemen.

Om een brede afstraling in de luisterruimte te creëren zijn de materialen voor de luidsprekerunits en de toegepaste geometrie zorgvuldig gekozen. Dezelfde principes zijn toegepast bij het ontwerp van het scheidingsfilter. Het resultaat daarvan is dat je een uitstekend samenhangend geluid zult ervaren, zelfs als je niet midden voor de luidsprekers zit. Dit is belangrijk omdat je zelden echt direct voor je luidsprekers zit als je naar muziek luistert. Een bijkomend voordeel is dat harmonische vervorming en diffractie - die frequentievervorming veroorzaken - aanzienlijk worden verminderd. Deze vervorming is sterker wanneer de luidspreker recht op de luisterplek gericht staat. Daarom zijn alle DALI luidsprekers zo ontworpen zijn dat ze niet hoeven te worden ingedraaid.

WOOFER De 13 centimeter houtvezel woofer met SMC technologie die in de OBERON ON-WALL wordt gebruikt is geoptimaliseerd met een nieuwe conus met houtvezels die speciaal is gemaakt om het delicate middengebied en de lage tonen weer te geven. De conus is gemaakt van een mix van zeer fijn gemalen papiervezels die is versterkt met houtvezels. Dat zorgt voor een stijve en zeer lichte constructie die zich perfect gedraagt - zoals bij elke door DALI gemaakte luidsprekerunit.

In combinatie met een verliesarme rolrand en centreer-ring ('˜spider') produceert deze conus de micro-details in het signaal, ongekleurd en zeer accuraat.

De conus eindigt in een rubberen rolrand die werd gekozen om zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan de conus vrij bewegen met zeer weinig dempende effecten, en houdt de magneetmotor van de woofer controle over de beweging van de conus.

SMC Door het gebruik van Soft Magnetic Compound (SMC) in de woofer van de OBERON ON-WALL wordt mechanische vervorming door hysteresis en wervelstromen aanzienlijk verminderd. Deze verbetering in de magneetmotor van de luidspreker resulteert in een lagere derde-orde vervorming. Hierdoor biedt de OBERON 1 langer luistergenot, een relaxed middengebied en verrassend veel detaillering in deze klasse.

De magneetmotor zelf bestaat uit een grote ferrietmagneet die om een poolstuk zit dat uit een unieke combinatie van ijzer en SMC bestaat. Het ijzer-ferriet vormt de basis van het cilindervormige poolstuk, en is '˜afgetopt' met een 10 millimeter dikke schijf van SMC, die als een kroon op het poolstuk zit. Deze combinatie minimaliseert de negatieve effecten van ijzer, en plaatst de SMC schijf midden in het voornaamste werkingsgebied van de vierlaags spreekspoelhouder. Zo wordt het effect van het SMC op de omgeving van de spreekspoel geoptimaliseerd, waardoor een constantere magnetische flux ontstaat.

TWEETER DALI heeft de 29 millimeter ultra-lichtgewicht soft dome tweeter speciaal ontworpen voor de OBERON serie - inclusief de OBERON ON-WALL - waarbij bewezen technieken uit onze bestaande DALI series werden gecombineerd met nieuwe eigenschappen.

Door het grote formaat van het membraan kan de tweeter luider spelen met een kleinere mechanische uitslag, waardoor de beweging van de spreekspoel tot een nauwkeurig minimum wordt beperkt.

Het oversized 29 millimeter membraan is gemaakt op basis van een ultralicht, golfvormig weefsel en is daarnaast geoptimaliseerd voor een grotere bandbreedte in zijn lagere frequentiebereik. Dit zorgt voor een optimale aansluiting van de midrange-woofer op de tweeter, waardoor een gelijkmatig, niet geforceerd en uiterst coherent hoger middengebied ontstaat. In vergelijking tot andere soft dome tweeters op de markt weegt het materiaal dat DALI voor deze dome gebruikt minder dan de helft (0,060 mg/mm2).

De deel van de frontplaat rond de dome van de tweeter heeft dezelfde vorm als bij de OPTICON en RUBICON tweeters, om optimale werkomstandigheden voor de soft dome te creëren. Het doel is om een grotere frequentie-respons te combineren met een brede afstraling en weinig kleuring.

BASREFLEX POORT Met zijn unieke ontwerp van de basreflex poort maakt de OBERON ON-WALL op een geheel nieuwe manier gebruik van de achterliggende muur.

Deze on-wall luidspreker gebruikt een poortontwerp dat oorspronkelijk werd geïntroduceerd in de DALI RUBICON LCR. De basreflex poorten van de OBERON ON-WALL zijn naar beneden gericht. De poorten werken samen met de muur om de weergave van lage tonen dieper te laten gaan dan uit zo'n compacte behuizing mogelijk zou moeten zijn.

BEHUIZING De behuizing van de OBERON ON-WALL is gemaakt van dicht geperst MDF plaatmateriaal dat CNC gefreesd is, en bekleed met zorgvuldig geselecteerd hoogwaardig vinyl. De kast van de OBERON ON-WALL heeft een zeer stijve constructie, met massieve verstevigingen die de kast van binnenuit sterker maken. Dit verhoogt de stijfheid en voorkomt resonanties in de behuizing.

De OBERON ON-WALL maakt op een geheel nieuwe manier gebruik van de achterliggende muur. Het unieke poortontwerp van de OBERON ON-WALL werd oorspronkelijk geïntroduceerd in de DALI RUBICON LCR. De poorten zijn naar beneden gericht en werken samen met de muur om de weergave van lage tonen dieper te laten gaan dan uit zo'n compacte behuizing mogelijk zou moeten zijn.

We hebben de timing geoptimaliseerd door de luidsprekers te voorzien van dempingsmateriaal dat aan de binnenzijde van de boven- en onderplaat en de zijkanten is aangebracht. Hierdoor ontstaat een meer directe koppeling tussen de woofer en de basreflex poort. Het hoorbare resultaat is een preciezere bas en een toegenomen '˜attack' in het middengebied.

Voor de OBERON serie hebben we nieuwe luidsprekerfrontjes ontworpen, met afgeronde hoeken en een akoestisch transparant doek. De nieuwe, afgeronde luidsprekerfronten geven de luidsprekers een informelere en meer eigentijdse '˜look'. '˜Mountain Grey' is het standaardfrontje bij de lichtere afwerkingen (Wit en Light Oak), terwijl '˜Shadow Black' standaard bij de donkerdere afwerkingen (Black Ash en Dark Walnut) wordt geleverd. Voor een geheel wit uiterlijk is '˜Marshmallow White' als optionele accessoire leverbaar.

Specificaties

EAN
5703120109534
Fabrieksgarantie
5 jaar
Kleur
Zwart
Hoogte
38.5000 CENTIMETER
Breedte
24.5000 CENTIMETER
Diepte
12.00 centimeter
Gewicht
4.9000 KILOGRAM
Merk
Dali
Model
ON-WALL

Toon meer

Informatie van Dali

Dali OBERON ON-WALL Black Ash - Hifi speaker
329,-
Dali OBERON ON-WALL Black Ash - Hifi speaker
Online uitverkocht: Zie winkelvoorraad
Toevoegen aan winkelwagen

Laatst bekeken

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »