Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten

Dali Oberon Vokal Black Ash - Boekenplank speaker

Productomschrijving

De DALI OBERON VOKAL is ontworpen om perfect te passen bij alle luidsprekers van de OBERON serie, voor een compleet surround systeem. Hij biedt een precieze, transparante en detailrijke geluidskwaliteit voor je films en de soundtrack van concerten. De positie van de naar voren gerichte basreflex poort in de baffle zorgt ervoor dat je hem op verschillende manieren in je TV meubel kunt plaatsen.

We hebben de beste elementen van onze bestaande luidsprekers uitgekozen en ze samengebracht in een serie die uitstekend presteert op het gebied van geluidskwaliteit, uiterlijk en veelzijdigheid. In de DALI OBERON VOKAL zitten een oversized 29 millimeter ultra-lichtgewicht soft dome tweeter en twee 13 centimeter houtvezel woofers met SMC technologie, die worden ondersteund door de naar voren gerichte basreflex poort, zodat de center-luidspreker eenvoudig te plaatsen is. Hierdoor is hij de perfecte keuze voor surround-systemen.

Om een brede afstraling in de luisterruimte te creëren zijn de materialen voor de luidsprekerunits en de toegepaste geometrie zorgvuldig gekozen. Dezelfde principes zijn toegepast bij het ontwerp van het scheidingsfilter. Het resultaat daarvan is dat je een uitstekend samenhangend geluid zult ervaren, zelfs als je niet midden voor de luidsprekers zit. Dit is belangrijk omdat je zelden echt direct voor je luidsprekers zit als je naar muziek luistert. Een bijkomend voordeel is dat harmonische vervorming en diffractie - die frequentievervorming veroorzaken - aanzienlijk worden verminderd. Deze vervorming is sterker wanneer de luidspreker recht op de luisterplek gericht staat. Daarom zijn alle DALI luidsprekers zo ontworpen zijn dat ze niet hoeven te worden ingedraaid.

WOOFER De twee 13 centimeter houtvezel woofers met SMC technologie die in de OBERON VOKAL worden gebruikt zijn geoptimaliseerd om het delicate middengebied en de lage tonen weer te geven. De OBERON woofers zijn geoptimaliseerd met een nieuwe conus met houtvezels, die is gemaakt van een mix van zeer fijn gemalen papiervezels die is versterkt met houtvezels. Dat zorgt voor een stijve en zeer lichte constructie die zich perfect gedraagt - zoals bij elke door DALI gemaakte luidsprekerunit. In combinatie met een verliesarme rolrand en centreer-ring ('˜spider') produceert deze conus de micro-details in het signaal, ongekleurd en zeer accuraat.

De conus eindigt in een rubberen rolrand die werd gekozen om zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan de conus vrij bewegen met zeer weinig dempende effecten, en houdt de magneetmotor van de woofer controle over de beweging van de conus.

SMC Mechanische vervorming door hysteresis en wervelstromen wordt door het gebruik van Soft Magnetic Compound (SMC) in de woofer van de OBERON VOKAL aanzienlijk verminderd. Deze verbetering in de magneetmotor van de luidspreker resulteert in een lagere derde-orde vervorming. Hierdoor biedt de OBERON 1 langer luistergenot, een relaxed middengebied en verrassend veel detaillering in deze klasse.

De magneetmotor zelf bestaat uit een grote ferrietmagneet die om een poolstuk zit dat uit een unieke combinatie van ijzer en SMC bestaat. Het ijzer-ferriet vormt de basis van het cilindervormige poolstuk, en is '˜afgetopt' met een 10 millimeter dikke schijf van SMC, die als een kroon op het poolstuk zit. Deze combinatie minimaliseert de negatieve effecten van ijzer, en plaatst de SMC schijf midden in het voornaamste werkingsgebied van de vierlaags spreekspoelhouder. Zo wordt het effect van het SMC op de omgeving van de spreekspoel geoptimaliseerd, waardoor een constantere magnetische flux ontstaat.

TWEETER De 29 millimeter ultra-lichtgewicht soft dome tweeter is speciaal ontworpen voor de OBERON serie - inclusief de OBERON VOKAL - waarbij bewezen technieken uit onze bestaande DALI series werden gecombineerd met nieuwe eigenschappen.

Door het grote formaat van het membraan kan de tweeter luider spelen met een kleinere mechanische uitslag, waardoor de beweging van de spreekspoel tot een nauwkeurig minimum wordt beperkt.

Het oversized 29 millimeter membraan is gemaakt op basis van een ultralicht, golfvormig weefsel en is daarnaast geoptimaliseerd voor een grotere bandbreedte in zijn lagere frequentiebereik. Dit zorgt voor een optimale aansluiting van de midrange-woofer op de tweeter, waardoor een gelijkmatig, niet geforceerd en uiterst coherent hoger middengebied ontstaat. In vergelijking tot andere soft dome tweeters op de markt weegt het materiaal dat DALI voor deze dome gebruikt minder dan de helft (0,060 mg/mm2).

De deel van de frontplaat rond de dome van de tweeter heeft dezelfde vorm als bij de OPTICON en RUBICON tweeters, om optimale werkomstandigheden voor de soft dome te creëren. Het doel is om een grotere frequentie-respons te combineren met een brede afstraling en weinig kleuring.

BEHUIZING De behuizing van de OBERON VOKAL is gemaakt van dicht geperst MDF plaatmateriaal dat CNC gefreesd is, en bekleed met zorgvuldig geselecteerd hoogwaardig vinyl. De zeer stijve constructie van deze center-luidspreker is het gevolg van massieve verstevigingen die de kast van binnenuit sterker maken. Dit verhoogt de stijfheid en voorkomt resonanties in de behuizing.

We hebben de timing geoptimaliseerd door de luidsprekers te voorzien van dempingsmateriaal dat aan de binnenzijde van de boven- en onderplaat en de zijkanten is aangebracht. Hierdoor ontstaat een meer directe koppeling tussen de woofer en de basreflex poort. Het hoorbare resultaat is een preciezere bas en een toegenomen '˜attack' in het middengebied. De basreflex poort van de DALI VOKAL zit in de baffle, zodat de center-luidspreker op meerdere manieren in je TV meubel kan worden geplaatst

Voor de OBERON serie hebben we nieuwe luidsprekerfrontjes ontworpen, met afgeronde hoeken en een akoestisch transparant doek. De nieuwe, afgeronde luidsprekerfronten geven de luidsprekers een informelere en meer eigentijdse '˜look'. '˜Mountain Grey' is het standaardfrontje bij de lichtere afwerkingen (Wit en Light Oak), terwijl '˜Shadow Black' standaard bij de donkerdere afwerkingen (Black Ash en Dark Walnut) wordt geleverd. Voor een geheel wit uiterlijk is '˜Marshmallow White' als optionele accessoire leverbaar.

Specificaties

EAN
5703120109572
Fabrieksgarantie
5 jaar
Hoogte
16.1000 CENTIMETER
Breedte
44.1000 CENTIMETER
Diepte
29.5000 CENTIMETER
Gewicht
7.4500 KILOGRAM
Merk
Dali
Model
OBERON Vokal

Toon meer

Informatie van Dali

Dali Oberon Vokal Black Ash - Boekenplank speaker
449,-
Dali Oberon Vokal Black Ash - Boekenplank speaker
Online uitverkocht: Zie winkelvoorraad
Toevoegen aan winkelwagen

Laatst bekeken

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »