Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten

Dali OPTICON 6 MK2 Zwart - Zuilspeaker

Productomschrijving

De OPTICON 6 heeft alle goede eigenschappen van de OPTICON 5, met de toegevoegde kracht van een extra 16,5 centimeter woofer. De dubbele, verliesarme 16,5 centimeter woofer met houtvezels en onze unieke SMC magneetmotor wordt bijgestaan door onze gecombineerde soft dome / ribbon Hybride Tweeter Module voor een geluid met de wow-factor. Door zijn grotere kastvolume gaat de OPTICON 6 lager in de diepe bas en levert hij een nóg indrukwekkender en breder geluidsbeeld.

Door zijn hoge gevoeligheid, zijn gelijkmatige impedantieverloop en zijn indrukwekkende vermogen om onvervormd geluid weer te geven, biedt de OPTICON 6 de perfecte balans tussen afmetingen en prestaties. Tel daar de vergulde bi-wiring aansluitingen bij op, dan heb je met de OPTICON 6 dé bezorger van ontroerende muziek voor de oren van hen die méér verlangen.

SMC Soft Magnetic Compound (SMC) is een gecoat magneetgranulaat dat in elke gewenste vorm kan worden samengeperst. SMC heeft vele voordelen, en wanneer het in een magneetmotor van een luidspreker wordt gebruikt zorgt het voor een aanzienlijke vermindering van vervorming en mechanische verliezen.

SMC's unieke eigenschappen van een hoge magnetische geleiding en een zeer lage elektrische geleiding leveren een zeer goede luidsprekermagneet op, zonder de traditionele nadelen. Het resultaat is een aanzienlijk lagere kleuring van het gereproduceerde geluid.

In de magneetmotor van de OPTICON 6 is het poolstuk volledig gemaakt van SMC. Deze opmerkelijke toevoeging aan het op ferriet gebaseerde motorsysteem is van cruciaal belang voor de klankmatige prestaties van de OPTICON serie.

HYBRIDE TWEETER DALI heeft een lange en gerespecteerde traditie met het gebruik van een hybride tweeter module. Het is een combinatie van een dome tweeter en een ribbon tweeter, die samenwerken voor een verbazingwekkende weergave van de hoge frequenties, en een afstraling van hoge frequenties die beter werkt dan alle andere tweeter technologieën.

Wat ons betreft is de Hybride Tweeter Module de perfecte oplossing voor het weergeven van de hoge frequenties. Zowel de soft dome als de ribbon tweeter zijn in hun werkingsgebied vrij van artefacten - d.w.z. resonanties en pieken binnen de bandbreedte.

De Hybride Tweeter Module beschikt over een extreem gelijkmatige en brede horizontale afstraling - één van onze klankmatige kenmerken. Zelfs de kleinste details van de frontplaat van de tweeter module zijn ontworpen voor een optimale horizontale afstraling.

De Soft Dome Tweeter wordt gekarakteriseerd door een lage resonantiefrequentie, een hoge belastbaarheid en een uitzonderlijke reserve ten aanzien van hoge geluidsdrukken en extreme voor- en achterwaartse bewegingen. Rond de 2 tot 2,5 kHz - afhankelijk van het model - begint hij voorzichtig mee te spelen en mag dan vrij doorlopen tot zijn limiet in het hoog, ver voorbij de 20 kHz, zonder verdere filtering.

Hij wordt gekoeld met een zeer dunne magnetische vloeistof, die een enorm hoog magnetisch verzadigingspunt heeft voor een betere belastbaarheid. Dat zorgt ook voor een voortreffelijke controle over de beweging van de spreekspoel, zelfs bij hogere geluidsdrukken.

De ribbon tweeter heeft een breed bereik en een fantastische spreiding bij hogere frequenties. Boven de 10 kHz komt hij langzaam op en speelt volledig mee van 14 kHz tot ver voorbij 30 kHz, een eind boven het hoorbare gebied.

Doordat hij voorzien is van een eigen compartiment vol met stijve ribben, is hij afgeschermd voor de storende invloed van de woofers. De DALI ribbon tweeter is echt een meester in de horizontale verspreiding van hoge tonen, wat geweldig combineert met het unieke vermogen van de soft dome tweeter om frequenties van 2 kHz en hoger weer te geven.

WOOFER Bij het ontwerpen van de woofer voor de DALI OPTICON 6 is sterk rekening gehouden met DALI's grondbeginselen van lage verliezen, lage vervorming en weinig kleuring van het weergegeven geluid. De ideale luidspreker speelt uitsluitend wat de versterker hem heeft opgedragen, niet meer en niet minder.

Om aan die idealen te voldoen werd elk onderdeel van de OPTICON woofer zorgvuldig geselecteerd op lage verliezen. De conus is gemaakt van een mix van papierpulp en houtvezels die zeer lage oppervlakteresonanties geeft en de woofers hun karakteristieke kleur geeft. De conus eindigt in een rubberen rolrand die werd gekozen om zijn zachte en zeer flexibele eigenschappen. Hierdoor kan de conus vrij bewegen met zeer weinig dempende effecten, en houdt de magneetmotor van de woofer de controle over de beweging van de conus. De rubberen rolrand is bevestigd aan een aluminium chassis, dat vanwege de eigenschappen van aluminium vrijwel geen verstoring van het magnetische veld rond de magneetmotor geeft.

De magneetmotor zelf bestaat uit een grote ferrietmagneet rond een poolstuk dat volledig gemaakt is van het unieke materiaal SMC. Het poolstuk en de ferrietmagneet zijn gefixeerd tussen twee weekijzeren platen. Dat vormt een zo optimaal mogelijke omgeving waarbinnen de tweelaags spreekspoel moet werken. Hierdoor is de spreekspoel in staat om het signaal van de versterker om te zetten in een onvervormde, ongekleurde en zeer goed getimede reproductie van het originele signaal, waardoor de luisteraar een bijna-live ervaring krijgt.

BEHUIZING We houden de productie van de OPTICON serie stevig in eigen handen en we gebruiken onze grote en efficiënte faciliteit voor houtbewerking in Denemarken voor alles van het uitzagen van de MDF behuizing tot het aanbrengen van het vinyl. De montage van de luidsprekers en de uitvoering van de laatste testen en goedkeuringen vinden ook plaats in onze eigen Deense fabriek.

Het frontpaneel van de OPTICON 6 is de solide basis voor de luidsprekerunits, die direct in het 25 millimeter dikke MDF worden geschroefd. Voor een zo goed mogelijke grip op de woofer, en de daarbij behorende integratie met de behuizing, zijn de vijf schroefgaten geplaatst ter hoogte van de armen van het woofer-chassis. De tweeter module wordt stevig op zijn plaats gehouden door zes schroeven, om vibraties en resonanties te elimineren. Tussen de woofer en de uitgefreesde rand wordt een rubberen pakking geplaatst om een 100% luchtdichte montage te garanderen.

De frontplaat heeft een zwarte of witte hoogglans afwerking voor een exclusievere look en feel. Het slim-line ontwerp van de frontplaat draagt bij aan de stereo-afbeelding. Het '˜schone' oppervlak is niet alleen prettig om naar te kijken, het reduceert verstrooiing van het geluid tot het absolute minimum.

Specificaties

EAN
5703120111476
Fabrieksgarantie
5 jaar
Kleur
Zwart
Hoogte
100.00 centimeter
Breedte
19.5000 CENTIMETER
Diepte
33.00 centimeter
Gewicht
18.9000 KILOGRAM
Merk
Dali
Model
Opticon 6 MK2

Toon meer

Informatie van Dali

Dali OPTICON 6 MK2 Zwart - Zuilspeaker
1.199,-
Dali OPTICON 6 MK2 Zwart - Zuilspeaker
Online uitverkocht: Zie winkelvoorraad
Toevoegen aan winkelwagen

Laatst bekeken

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »