JURA
Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige huishoudelijke apparatuur. Als pionier op het gebied van volautomatische espresso- en koffiemachines brengt JURA al in 1986 een volautomaat voor huishoudelijk gebruik op de markt. Sindsdien is het traditioneel Zwitserse merk met recht een niet meer weg te denken "global player" geworden.
Perfecte espresso
JURA heeft het bereidingsproces volledig geperfectioneerd. Het revolutionaire impulsextractieproces (Pulse Extraction Process, P.E.P.®) optimaliseert de extractietijd door het hete water bij ristretto en espresso met regelmatige pulsen en in snelle intervallen door de koffiepoeder te persen.
Wereldwijde service
Volautomaten van JURA onderscheiden zich door de duurzaamheid en de lange levensduur. Zelfs na vele jaren gebruik kunnen de volautomaten eenvoudig onderhouden worden. Onderdelen worden milieuvriendelijk opgeknapt. Een wereldwijd vertakt netwerk van servicecentra en Hospitality Centers tekent hiervoor verantwoordelijk.
Eco-intelligentie
Een uitgesproken milieubewustzijn is voor JURA net zo belangrijk als het spaarzame gebruik van grondstoffen en energie. Daarom heeft JURA zich volledig toegelegd op volautomaten. Deze bereiden koffiespecialiteiten individueel toe, overtuigen met een voorbeeldige energie-efficiëntie en voorkomen onnodig verpakkingsafval.
Sinds 1931 is het Zwitserse JURA Elektroapparate AG actief in de ontwikkeling van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige koffiemachines.
Koffiemachines
De volautomatische JURA koffiemachines staan voor eenvoudige bediening, innovatieve technologieën, een uitstekend ontwerp, een verscheidenheid aan specialiteiten en langdurig koffiegenot.
Accessoires
Of het nu een melkopschuimer, koppenwarmer, melkkoeler of mooie kopjes zijn, JURA biedt een verscheidenheid aan hoogwaardige accessoires voor het perfecte koffiegenot.
Onderhoud
Het gebruik van originele JURA onderhoudsproducten garandeert perfecte hygiëne en bescherming. Alle beschermingsformules en samenstellingen zijn optimaal afgestemd op de programma's en materialen van koffie-volautomaten van JURA.
Met één druk op de knop een perfecte koffie-specialiteit...
Dat klinkt eenvoudig en dat is het ook, maar het is alleen mogelijk dankzij een combinatie van de meest innovatieve technologieën.
Technisch specialisten van JURA werken dagelijks aan de ontwikkeling van nog meer innovaties, voor de ultieme koffiebeleving.
Zo werkt een volautomaat van JURA
Met één druk op de knop de perfecte koffiespecialiteit – vers gemalen, niet uit capsules. Maar wat gebeurt tijdens de bereiding van de koffiespecialiteit? Volg de koffiebereiding met een blik in de binnenkant van een JURA volautomaat: van het vers malen, het zetten tot en met het resultaat in het kopje. En krijg zo inzicht in het complexe samenspel van technologieën die voor het sublieme kopje koffie zorgen.
De Product Recognising Grinder (P.R.G.)
Om optimaal maalgoed voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller dan met de hand mogelijk is. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten.
De verschillende bereidingsprocessen
Een ideale extractietijd is de beslissende factor voor een optimaal resultaat: Daarbij is de duur van het contact tussen water en gemalen koffie precies zo lang dat de aromastoffen uit de gemalen koffie worden opgelost, maar tegelijk kort genoeg om de bittere stoffen en looizuren er niet uit te spoelen.
Daarom heeft JURA naast het standaard bereidingsproces het pulserende extractieproces (P.E.P.®) voor korte specialiteiten als ristretto of espresso en de One-Touch Lungo-functie voor lange specialiteiten ontwikkeld. Voor de bereiding van Cold-Brew-specialiteiten volgens de espressomethode komt daar nog het Cold Extraction Process bij.
Ideale temperatuur voor zacht melkschuim
De innovatieve opschuimpijpjes van JURA zorgen, dankzij de technologie voor microschuim, voor heerlijk zacht melkschuim. Je vindt geen grote bellen terug in het melkschuim, want het schuim bestaat juist uit hele fijne poriën. Hierdoor blijft die stevige laag schuim op je cappuccino wel even staan.
Intelligent Pre Brew Aroma Systeem
Voordat een JURA begint met koffiezetten, wordt de gemalen koffie eerst vochtig gemaakt. Het intelligente Pre Brew systeem zorgt voor een gelijkmatige bevochting, maar ook dat de hoeveelheid water precies is afgestemd op de hoeveelheid koffie. Op deze manier haal je een maximaal aroma uit de koffiebonen en dat proef je terug.
Intelligent Water Systeem
Ontkalken is niet meer nodig dankzij het Intelligent Water Systeem en het Claris Smart waterfilter. Het waterfilter communiceert met de koffiemachine en zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag onstaat. Zo blijft de koffiemachine in topconditie.
Aroma G3 molen
De Aroma G3 molen heeft 6 maalstanden waaruit je kiest voor het zetten van een kop koffie naar jouw smaak. Hoe lager je de maalstand zet, hoe fijner je de koffie maalt. Zo neemt het water meer aroma's op en zet je een sterkere kop koffie.
Zelf proberen? Kom naar Obbink!