Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten
Ties - Maandag 13 Mei 2022

Geniet van prachtig geluid in elke kamer met een multiroom systeem

Wat is multiroom? 

De naam multiroom geeft eigenlijk al de grootste hint: meerdere kamers. Met multiroom speel jij draadloos muziek af in alle kamers van het huis, ongeacht waar de geluidsinstallatie staat. Via het wifi-netwerk verbind jij eenvoudig alle speakers met elkaar en stuur je ze aan met je smartphone. Daarnaast deel jij het huis in zoals jij wilt. De slaapkamer voorzien van meditatieve natuurgeluiden? De vier jaargetijden van Vivaldi laten weerklinken in de badkamer en werkkamer? De keuken en woonkamer veranderen naar een foute 80’s party? Het kan allemaal tegelijk met één app!  Zo hoef jij nooit meer zonder muziek te zitten en transformeer jij je huis tot één grote audio-ervaring.  

Waarom is multiroom iets voor mij? 

  • Muziek stream je voortaan naar iedere ruimte in het huis. 
  • Via de app heb jij altijd de controle over alle speakers in je hand. 
  • Je hebt geen last van kabels en snoeren om de speakers met elkaar te verbinden. 
  • Eenvoudig uit te breiden tot een geluidssysteem naar jouw wens. 
  • Mogelijkheid om oude speakers te koppelen aan het multiroomsysteem. Weggooien is zonde.  

 

Hoe installeer in multiroom in mijn huis?

Multiroom installeren is een fluitje van een cent. Denk eerst na over de ruimtes die je van goed geluid wilt voorzien. Wat voor geluid wil je hebben en waarvoor? Welke doeleinden dient het? De één is tevreden met een beetje achtergrondmuziek in de slaapkamer en pakt uit met een home cinema in de woonkamer, terwijl de ander een complete concertervaring prefereert voor het slapengaan en juist de voorkeur geeft aan easy listening in de woonkamer.  

Zet de speakers op de plek neer waar jij ze het beste vindt uitkomen. Stop de stekker in het stopcontact en verbind de speaker met de wifi. Pak je smartphone, download de app van de fabrikant en meld je speaker aan. Iedere fabrikant heeft zo zijn eigen instellingen om de prestaties van de speakers te verbeteren. Kijk goed in de handleiding welke voorkeuren jij eventueel nog wilt aanpassen. Je smartphone is nu omgetoverd tot afstandsbediening van je nieuwe audiosysteem en zal automatisch verbinden.  

Zijn er meerdere soorten multiroom?

Er zijn veel merken die multiroom mogelijk maken met hun producten. Denk hierbij aan Harman/KardonSonosBoseBluesoundRevox en Bowers & Wilkins. Deze merken zijn onderling nog niet met elkaar te verbinden, maar dankzij het uitgebreide assortiment per fabrikant is dat ook niet nodig. Speakers, subwoofers, stereo sets: de keuze is reuze. 

Tips & Tricks 

Ken het systeem 
Begin eerst eens met twee speakers. Test deze in zoveel mogelijk ruimtes uit en krijg zo een perfect beeld van hoeveel jij er uiteindelijk nodig hebt! Mocht je na een verloop van tijd toch denken dat je er één extra nodig hebt? Dan is dat geen probleem, het uitbreiden van een multiroomsysteem is super simpel. 

Grootte van de ruimte
Bij een kleinere ruimte, zoals een slaapkamer of de eethoek, is een klein multiroomsysteem vaak al voldoende. Wil jij een multiroomsysteem voor een grotere ruimte? Dan kan je vaak beter voor een speaker gaan die wat groter is of juist voor meerdere speakers die wat kleiner zijn. 

Kijk naar wat je al in huis hebt!
Zoek je nieuwe multiroom audio, maar heb jij nog een stereoapparatuur thuis staan? Doe deze nog niet weg. Heel veel systemen bieden de mogelijkheid om dit apparatuur te intrigeren in het nieuwe multiroomsysteem! Dit kan bijvoorbeeld met de Connect AMP van Sonos. 

Vind je verbinding 

De verschillende merken hebben naast de mogelijk om via wifi te verbinden ook vaak andere verbindingsmogelijkheden. De meest voorkomende zijn verbindingen zijn: AirPlay, NFC, Bluetooth of ethernet. Is alles in jouw huis bijvoorbeeld van Apple? Denk dan aan een multiroomsysteem dat via AirPlay te bedienen is.  

Het oog wil ook wat 

Laat het multiroomsysteem integreren met je interieur. De vele merken geven een ruime keuzemogelijkheid in multiroomapparatuur, waardoor jij precies de speaker kunt uitzoeken die bij jouw stijl past. Ga je voor robuust en opvallend of juist voor subtiel en onopvallend? Houd hierbij rekening met de verschillende kamers in je huis. 

Multiroom systemen bij Obbink 

Eerst even van multiroom proeven voordat je een nieuw systeem aanschaft? Daar zijn wij al voorbereid. Onze winkels beschikken over de mogelijkheid om multiroom uit te proberen, zodat je op je gemak kunt kiezen welk product het meest bij jouw past. Door middel van onze luisterruimtes zorgen wij voor een optimale audio-ervaring. Zo zijn al onze winkels uitgerust met installaties van Sonos en Harman/Kardon Citation. Het filiaal in Winterswijk is bovendien ook in het bezit van een Bose geluidsysteem. Lichtenvoorde doet er nog een schepje bovenop en heeft daarnaast ook Bluesound en Revox in het assortiment zitten. In Doetinchem pakken we helemaal uit door ook Bowers & Wilkins Formation toe te voegen aan dit rijtje met merken.

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »