Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten
Nikee Smeenk - Donderdag 19 Maart 2023

Bespaar energie met de Quooker kokend waterkraan!

Quooker
Kokend water uit de kraan wie had dat een aantal jaar geleden kunnen bedenken, tegenwoordig worden er in veel nieuwe maar ook bestaande keukens een Quooker geïnstalleerd. De Quooker is een kraan die direct de juiste hoeveelheid water levert, voor een kopje koffie of thee maar je kunt er uiteraard ook mee koken, bijvoorbeeld een soepje of noodles bereiden is zo gedaan.  In combinatie met de Quooker CUBE tap je eenvoudig ook gekoeld en bruisend gekoeld water en dit allemaal uit dezelfde kraan. De Quooker is daarom multifunctioneel maar het belangrijkste misschien dat dit een duurzame en energiezuinige oplossing is.

Alles uit één kraan, de hele dag door
Een Quooker is een kraan waar je eenvoudig alle soorten water uit haalt. In het begin waren er alleen kranen met een toevoeging van 100°C kokend water op de huidige kraan zoals je deze gewend bent. Maar tegenwoordig kun je er met de Quooker ook bruisend en gefilterd water uit halen. Zo pak je ’s ochtends eenvoudig een kopje thee. ‘s Middags bereid je eenvoudig noodles. Tussendoor maak je eenvoudig een glas limonade met bubbels en ’s avonds bespaart het je veel tijd bij het koken van groentes of rijst.

Een heerlijke smaak
Met een Quooker geniet jij iedere dag van een heerlijke smaak van jouw drinkwater. Dit komt doordat in het reservoir een actieve koolfilter zit, dat het water zuivert.  Wanneer het water door dit koolfilter stroomt blijven er onzuiverheden achter. Zoals onder andere chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen. Beter voor de smaak en voor jouw gezondheid!

Daarnaast wordt het water in het reservoir op een temperatuur van 108°C bewaard. Het wordt dus goed doorgekookt. Een fijnproever merkt direct het verschil.

Een veilige manier van water koken
Je zou natuurlijk denken dat kokendheet water uit de kraan niet veilig is, maar daar is goed over na gedacht. Wat de kraan vooral veilig maakt is de bediening, het werkt met een kind veilig systeem namelijk: om heet water uit de kraan te kunnen halen, moet je de bedieningsknop eerst twee keer indrukken. Wanneer je meerdere kopjes thee wilt zetten, kan je binnen 3 seconden de kokendwaterfunctie opnieuw gebruiken. De beveiliging maakt hem dus niet minder snel.

Het water dat uit de kraan komt is niet massief water. Het water dat normaal uit de kraan komt is dit wel, waardoor het met een grote hoeveelheid uit de kraan stroomt. De kokend waterstraal van Quooker bestaat uit kleine druppeltjes. Wanneer je jouw hand per ongeluk onder de straal houdt, is het wel heet, maar hierdoor zou je huid minder snel verbranden. Na het gebruik van de Quooker kun je je nooit branden aan een hete kraan, de kraan heeft namelijk een geisoleerde kraanuitloop. Dit zorgt ervoor dat de kraan niet heet blijft.

En als laatst is de Quooker het veiligste middel voor kokend water, het kan namelijk niet omvallen. Een kind dat aan het snoer van de waterkoker trekt of in de buurt komt van een pannetje met kokend water is met de Quooker verleden tijd.

Een duurzame keuze
Een Quooker zorgt ervoor dat je minder water weg hoeft te gooien. Je tapt eenvoudig de juiste hoeveelheid water voor bijvoorbeeld een kopje thee, waar je in een waterkoker of pannetje vaak te veel water doet, wat je vervolgens weer weg moet gooien. Of je vergeet het gekookte water in de waterkoker, waarna het afkoelt en je het opnieuw aan de kook moet brengen. Die energieverspilling bespaar je met een Quooker.

Doordat je eenvoudig bruisend water uit jouw kraan kan halen. Hiervoor hoef je dus niet meer naar de winkel om bruisend water te kopen dit komt gewoon uit jouw kraan! Ook voor onderweg kun je eenvoudig thuis een flesje vullen, die je steeds opnieuw gebruikt.

Wat een Quooker vooral duurzaam maakt, is dat hij 15 tot 20 jaar meegaat. Het apparaat is eenvoudig te onderhouden en wanneer een onderdeel kapot is, kan het gemakkelijk vervangen worden. Je hoeft dus niet direct een hele nieuwe kraan te kopen.

De meest energiezuinige warm- en kokend watervoorziening in de keuken
In het reservoir onder het aanrecht houdt de Quooker op elk moment van de dag 3 tot 7 liter op een tempratuur van 110°C om een gemiddeld huishuiden constant van kokend water te kunnen voorzien. Dat reservoir is vacuümgeïsoleerd, waardoor de warmte niet weg kan. Daardoor heeft een Quooker maar 10 watt energie nodig om het in het reservoir boven het kookpunt te kunnen bewaren. Omgerekend kost het maar 5 cent per etmaal om voortdurend kokend water ter beschikking te hebben. Ter vergelijking: het is nog minder dan de helft van het verbruik van jouw wifi-router. Ook zit je daar al snel aan wanneer je een paar keer water kookt in de waterkoker. De Quooker COMBI (+) heeft dan ook energielabel A.

Ook over het energieverbruik van de Quooker CUBE hoef je je niet zorgen te maken. Het maakt namelijk niks uit of je nou drinkwater koelt in de koelkast of in een gekoeld waterreservoir. Het koelen kost namelijk evenveel energie. Ook heeft de CUBE maar 12W stand by-verlies, wat staat voor ongeveer 7 cent en hem ook nog eens zuinig maakt. Bovendien hoef je de koelkastdeur er niet meer voor open te doen.

 

 

 

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »