Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten
Jana - Maandag 16 Maart 2023

Koel de zomer in dankzij de Obbink Service afdeling!

Op het gebied van airconditioning ben je bij onze Obbink Service afdeling aan het juiste adres. Wij verkopen, installeren en onderhouden verschillende airconditionersystemen. Dankzij onze STEK gecertificeerde monteurs kunnen we daarbij de best mogelijke service bieden.

Airconditioning is tegenwoordig namelijk een must-have voor veel huizen en kantoren. In de zomer zorgt een goede airco voor verkoeling en in de winter kan het systeem als verwarming dienen. Er zijn verschillende soorten airconditioners beschikbaar, waarvan de split-unit en monoblock de meest populaire en gebruikelijke systemen zijn.

Wat zijn split-units?
Een split-unit airconditioner bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit wordt in de ruimte geplaatst die gekoeld moet worden, terwijl de buitenunit buiten wordt geplaatst. Deze twee delen zijn verbonden door middel van een koelleiding en elektrische bedrading. Het installeren van een split-unit airco vereist kennis van elektriciteit en loodgieterswerk. Het is daarom raadzaam om een professionele STEK gecertificeerde installateur van Obbink in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd.

De voordelen van split-units
- Split-systemen zijn stiller dan monoblock-systemen, omdat de compressor zich buiten het gebouw bevindt.

- De binnenunit kan worden geïnstalleerd waar u maar wilt, waardoor u meer flexibiliteit hebt bij het plaatsen van de airconditioner.

- Split-systemen hebben over het algemeen een hogere efficiëntie dan monoblock-systemen, wat betekent dat ze minder energie verbruiken.Wat zijn monoblock-systemen?
Monoblock-systemen zijn airconditioners die uit één stuk bestaan. Doordat er geen koelleidingen of elektrische bedrading tussen verschillende units nodig zijn worden ze vaak gebruikt voor kamers waarbij het niet praktisch is om een buitenunit te installeren, zoals in appartementen. Monoblock-systemen worden in de kamer geplaatst en gebruiken de lucht in de kamer om te koelen.

Voordelen van monoblock-systemen
- Ze zijn gemakkelijker te installeren en vereisen geen leidingen of koperen buizen.

- Monoblock-systemen zijn ideaal voor kamers waar geen buitenunit kan worden geïnstalleerd.

Obbink als STEK gecertificeerde installateur
STEK staat voor ‘Stichting Emissiepreventie Koudetechniek’ en is een organisatie die verantwoordelijk is voor het certificeren van bedrijven en individuen die werken met koelinstallaties en airconditioners. Om STEK gecertificeerd te worden, moeten bedrijven en monteurs aan strenge eisen voldoen op het gebied van kennis, vaardigheden en veiligheid. Het hebben van STEK gecertificeerde monteurs is een belangrijk onderdeel van onze service afdeling. Dit betekent dat de monteurs die wij inzetten voor het installeren en onderhouden van airconditioners, zijn opgeleid en getraind volgens de hoogste normen. Ze hebben de kennis en vaardigheden om complexe airconditioningssystemen te installeren en te onderhouden en om eventuele problemen op te lossen.


Wij zijn er trots op dat onze monteurs STEK gecertificeerd zijn, omdat het de kwaliteit van ons werk en onze service aantoont. Op deze manier kunnen we ons tevens inzetten voor duurzaamheid en het verminderen van emissies die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

De juiste airco kiezen? Laat je adviseren!

Het kiezen van de juiste airco voor uw huis hangt af van uw specifieke behoeften en voorkeuren. Kies voor Obbink en u kunt erop vertrouwen dat uw airconditioner wordt geïnstalleerd en eventueel onderhouden volgens de hoogste normen van kwaliteit en duurzaamheid. Laat u adviseren of vraag om een vrijblijvende prijsopgave via 0544-39 48 78.

 

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »