Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten
Jana - Donderdag 19 Januari 2024

Maak kennis met Miguel Paleta Santos: Inkoper bij Obbink

Van de winkelvloer naar kantoor
"Ik ben begonnen op de winkelvloer en stond in direct contact met onze klanten. Die ervaring heeft me echt geholpen om te begrijpen wat onze klanten waarderen," vertelt Miguel over zijn start bij Obbink. Na zes jaar in het bedrijf, waarvan nu een halfjaar als inkoper, heeft Miguel een diepgaande kennis van zowel de producten als de klanten van Obbink. Momenteel is hij als inkoper verantwoordelijk voor de gehele inbouwcategorie (denk aan ovens, inbouwvaatwassers, inbouwkoelers en Quooker kranen) maar ook een stukje ‘koken’ (denk aan magnetrons, kookplaten en fornuizen).


Een dagelijkse dosis aan diversiteit

"Geen dag is hetzelfde hier," zegt Miguel lachend. "Ik begin altijd met een kop koffie en maak vaak een praatje over voetbal met mijn collega’s. Afhankelijk van welke dag het is, start ik de ochtend met een meeting of duik ik in mijn binnengekomen e-mails. Het ene moment ben ik assortimenten aan het analyseren, het volgende moment ga ik bezig met de nieuwste productinformatie." Als inkoper variëren de taken van het werken aan assortimenten, het selecteren van aanbiedingen voor advertenties, tot het ondersteunen van de verkopers in de winkel. Een belangrijk onderdeel van deze rol is het onderhouden van contact met merken en vertegenwoordigers.

De Obbink cultuur
"Wat ik het meest waardeer aan Obbink is de familiaire sfeer. We werken hard, maar er is altijd tijd voor een grapje of een goed gesprek. Je voelt je echt deel van een hechte club," legt Miguel uit. Deze balans tussen professionaliteit en een persoonlijke touch maakt Obbink uniek gezien de grootte van het bedrijf. Dat is dan denk ik toch vooral die Achterhoekse nuchterheid die naar bovenkomt. Er heerst weinig hiërarchie en er hangt een vriendschappelijke sfeer”. Hij waardeert vooral de vrijheid en verantwoordelijkheid die hij krijgt, wat hem in staat stelt om zelfstandig te werken en initiatief te nemen in projecten.

Persoonlijke doorontwikkeling
Miguel benadrukt hoe Obbink medewerkers stimuleert om te groeien. "Je krijgt hier de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Ik ben van verkoper doorgegroeid naar junior inkoper, en daar ben ik echt trots op. Het toont aan dat Obbink gelooft in zijn mensen en hun potentieel." Onlangs heeft Miguel een inbouwtraining georganiseerd voor de verkopers. "Het was heel leuk om mijn kennis en enthousiasme voor “mijn” productgroepen te delen. Dit soort projecten zorgen ervoor dat ik de verkopers op de hoogte kan brengen van de laatste ontwikkelingen, maar verbetert ook de ervaring van onze klanten."


Uitdagingen

“Natuurlijk zijn er ook altijd bepaalde uitdagingen in het werk wat je doet. Soms ben ik langer in onderhandeling over bepaalde prijzen of modellen dan ik zou willen of zijn er bepaalde doelstellingen die ik nog wil bewerkstelligen. Als iets niet direct lukt waarbij je wel de juiste argumenten of middelen dacht te hebben kun je daar best van balen of teleurgesteld zijn, maar gaandeweg leer je daar mee om te gaan en probeer je het via een andere weg alsnog te bewerkstelligen".

Advies voor toekomstige Obbink-collega's
"Aan nieuwe collega's zou ik zeggen: wees niet bang om initiatief te nemen. Bij Obbink heb je de kans om echt iets te betekenen en jezelf te ontwikkelen. Je moet er alleen voor openstaan," adviseert Miguel. “Je kunt hier echt iets creëren en toevoegen wat invloed heeft om als gehele organisatie te groeien, dat is wel echt vet!”

Obbink: meer dan één winkel
"Mensen realiseren zich vaak niet hoe groot Obbink werkelijk is. Momenteel zijn er in de Achterhoek negen Obbink winkels en hebben we in Lichtenvoorde ons kantoor en Obbink Service Center zitten met een eigen technische dienst. We zijn een groot familiebedrijf met een rijke geschiedenis en een heldere toekomst. En wat het werk hier zo speciaal maakt, is dat je absoluut geen 'nummertje' bent. Je inbreng, ideeën en passie worden hier echt gewaardeerd. We hebben de wil om met zijn allen te presteren".

Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden bij Obbink of ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Miguel? Bekijk onze huidige vacatures of mail naar [email protected] en ontdek hoe jij deel kunt uitmaken van ons team.

Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »