Vacatures 5KlantenserviceBlog
0
Sluiten
Samsung Advertorial - Maandag 29 Mei 2022

Wat een zuinig label je kan besparen

Heb je na september 2021 een nieuw energiecontract afgesloten of heb je een variabel contract? Dan kan het goed zijn dat je dit jaar fors meer voor je energie moet betalen. De gemiddelde stroomprijs voor nieuwe contracten zit op 40 cent per 1 kilowattuur. Op gas is dit 1,74 voor 1 kubieke meter gas. Hoog tijd dus om eens kritisch te kijken naar de stroomslurpers in huis om deze kosten zoveel mogelijk te drukken. Dit doe je door bij nieuwe producten te kijken op het energielabel en je huidige apparatuur slimmer te gebruiken. (Samsung advertorial)

Het energielabel; waar moet je op letten?

Een energielabel geeft weer in hoeverre een apparaat zuinig is. Om het eenvoudiger te maken is er gebruik gemaakt van een gekleurd label van A t/m G. Bij de aankoop van een nieuwe wasmachine kun je dus in één oogopslag zien in hoeverre de nieuwe machine zuinig is. Alle wasmachines van Samsung zijn voorzien van een A- of B-label. Dit komt onder andere door de EcoBubble-technologie die het merk heeft verwerkt in haar machines. Op het energielabel kun je precies aflezen hoeveel kilowattuur de machine gebruikt per 100 wasbeurten en het droogresultaat. Dit droogresultaat is aangegeven met een letter (A t/m G). Hoe beter het droogresultaat, des te minder je wasdroger hoeft te drogen. Centrifugeren kost namelijk gemiddeld minder energie dan je was drogen in een wasdroger. De wasdrogers zijn vandaag de dag nog voorzien van het oude energielabel. De meest zuinige keuze hierin is een warmtepompdroger.

Een nieuwe koel-vriescombinatie gaat behoorlijk lang mee. Indien je ervoor kiest om een koel-vriescombinatie met een zuinig label (A t/m D) betaal je misschien in de winkel iets meer, maar dit verdien je ruim terug over de periode dat je de koel-vriescombinatie gebruikt. Het assortiment Samsung koel-vriescombinaties beschikt over een zeer zuinig label waardoor je behoorlijk op energiekosten kunt gaan besparen indien je nog een oude koel-vriescombinatie hebt staan. Meet het huidige stroomverbruik van je huidige koel-vriescombinatie maar eens door en vergelijk dat eens met een nieuwe koel-vriescombinatie. Het verbruik in kilowattuur kun je vinden op het energielabel.


Gebruik je apparatuur slim

Op elke wasmachine vind je vandaag de dag de welbekende eco-functie. Dit is een relatief lang wasprogramma, maar kostentechnisch vaak de betere keuze indien je wilt besparen op je energierekening. Kies daarnaast voor een wasmachine met de juiste trommelinhoud. Dit is natuurlijk afhankelijk hoeveel je wast en het aantal personen in het huishouden. Probeer daarnaast altijd met een zo vol mogelijke trommel te wassen. Natuurlijk nooit te vol, dit kan leiden tot schade of dat je kleding niet goed schoon wordt. Kies je voor een slimme Samsung wasmachine met een Automatisch Doseren-functie dan ben je er zeker van dat je machine nooit teveel wasmiddel gebruikt. Deze machines meten precies hoeveel wasmiddel je nodig hebt en doseren deze hoeveelheid automatisch. Wil je meer tips en tricks weten over hoe je slimmer met je apparatuur kunt omgaan? De specialisten in een van onze Obbink winkels helpen je graag!

Lever je oude apparaat in bij Obbink

Staat er bij je thuis nog een oudere koel-vriescombinatie? Dan is het nu het moment om deze te vervangen. Vanuit de overheid krijg je namelijk tot en met eind juni 2022 €35 inruilkorting op je nieuwe koel-vriescombinatie. Kies je voor een nieuwe Samsung koel-vriescombinatie? Dan kun je wel eens €135 retour krijgen! Bekijk hier alle deelnemende modellen.


Recente artikelen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »